26 Ağustos 2013

Bursaspor 1-1 Galatasaray | Sistemsizlik



Romantik Galatasaray taraftarı alınan Emirates cup ve Süper kupadan alınması gereken dersleri asla almamış herşeyi toz pembe görmeye devam etmektedir.
Emirates Cup alınmasına rağmen otoriteler turnuvanın tatsız tuzsuz bir nevi veteran takımı gibi oynayan GS'ın oynadığı futbolu beğenmediler ama 2 maçta (Porto-Arsenal)büyük yıldızları Melo-Sneijder-Muslera-Drogba ile galip geldiğini görmemizlikten geldiler .

Süper kupa maçında 10 kişilik Fenerbahçeye karşı golü ancak 100. dakikada atabilen hatta son 20 dk’da ölüp ölüp dirilen Musleranın performansı ile maçı alan bir Galatasaray .
STSL Şike liginin 1. haftasında ahı gitmiş vahı kalmış GAntep karşısında 2-1 skoru koruyabilmek için son 20 dk tekrar aynı sahneler ortaya konmuştur.


Alman futbolunun disiplinini ve inatçılığını anlatmaya gerek yok .
Bursasporun başına Daum geldikten sonra dün akşam ki gibi bir direnç koyması hiç sürpriz gelmemesi lazımdır.
İlk yarının ilk 15 dk’sı itibariyle Bursasporun inanılmaz bir tempo koyduğunu genel kanıya göre Bursasporun bu tempoyu 2. yarıda kaldıramayacağı yönünde idi .
2. yarının başlaması ile birlikte Bursaspor temposu devam ettiği gibi asıl tempoya ayak uyduramayan Galatasarayın olması ve yukardaki senaryoların birebir yaşanması özellikle şampiyonlar ligi için çanların sonuna kadar çalması demektir ..

STSL ligi bir şekilde alınacaktır ama Galatasaraylıların asıl hedefi Şampiyonlar Ligi olarak kabul edersek bu yavaş ve sistemsiz futbolla maalesef biz gruplardan bile çıkamayız!
Geçen sene Schalke maçını Tanrıların koruması ile geçtiğimiz unutulmasın!

Galatasaraydaki performansları tartışılan Hamit-Burak-Hakan Balta-Gökhan Zan ile birlikte GS’ın dirençli-hızlı takımlara karşı tempo yapması hızlı oynama imkanı nerdeyse sıfırdır.
Herkes sezon başı olduğu için fizik yükleme dolayısıyla hızlanamamaktan bahsediyor ama fiziki direnç başka bir şeydir,hız başka bir şeydir.
Aydın Yılmaz’dan daha hızlı bir Türk futbolcusu yoktur ama fizik olarak bitiktir.O nedenle hala kendisine klup bulabilmiş değildir.


İnsanın aklına Fatih Terimin hafta arasında mayıs sonuna kadar TFF(Şike federasyonu) ile RTE emri ile imzalamış olduğu mayıs sonuna kadar(!) geçerli olacak milli takım teknik direktörlüğünü konuşmakta yararlarının zararlarının ne olacağını tartışmaktadır.

Fatih Terim bu federasyonun teklifini kabul ederek hayatının en büyük yanlışlarından birisine imza atmıştır. Bunu zaman ilerlediği anda daha iyi gözlemleyeceğiz.
Kimse kalkıp yok hakemler ,yok TFF salak saçma şeylere ceza veremez bla bla geyiğine girmesin.Şenez Erzik’te zamanında bizzat RTE tarafından teklif edilen TFF başkanlığını reddettiğini,son 2 sezon GS’ın bunlara rağmen şampiyon olduğunu yazmadan geçmeyelim .
Siz olabilecek komplo teorilerinizle kalın !

 Fatih Terimin Milli takım teknik direktörü olması ile GS’a kötü izlenimleri ne olacak sorusunu akla getirmekte ve ilk maçta kendisini göstermeye başlamıştır.

2014 Brezilya için Milli takımın mucizelere ihtiyacı vardır.Fatih Terim şu saat itibariyle yeni futbolculara yer vermeyeceği gibi eski jenerasyondan futbolcuları 4 maçlığına oynatacaktır.
Özellikle kendi takımı Galatasarayda oynayanlar açısından , Kim bunlar ?

Burak Yılmaz :Gitti mi,Kaldı mı hep tartışılan şahsi fikrime göre 1 dk durmadan satacağım adam .
Hamit Altıntop:Tempo yapmak isteyecek takımların en son kullanması gereken artık günümüz üst düzey takımlarında kendisine yer bulamayacak futbolu bilen ama fizik olarak bitik düzeyde futbolcumuz.
Umut Bulut:Fizik olarak futbol oynamaya çalışan,kendisi de biliyor ki Drogba-Burak varken asla kendisine yer bulamayacak futbolcumuz.
Emre Çolak:Bu adamdan futbolcu yapmak için daha kaç maç?kaç yıl ?GS taraftarının küfürünü yiyecek belli değildir .

Yukardaki futbolcuları formda tutmak ve Milli takımda kendi mucizesini dosta düşmana göstermek için bilenmiş bir Fatih Terim maalesef bu bağlamda Galatasaraya zarar vermek dışında elinden bir şey gelmez.!

Dün akşam çıkması gereken asla ve asla Drogba değil Burak idi .
Maalesef Milli takım ve futbolcunun son günlerdeki içine kapanıklığı durumları göz önüne alarak sahada kalan Burak Yılmaz dışarı çıkan Drogba idi .
Burakın durumları geçen haftaki penaltıdan sonraki hali,dün akşam attığı gol sonrası verdiği tepkiler bana Hakan Şükürü anımsattı …(Allah sonumuzu hayır etsin)

Derdimiz Bursasporu kaptırılan puan veya bu saatten sonra olabilecek puan kayıpları ile alakasız ortamda sistemin işlemediğini FT’nin hala bir sistem kuramadığını anlatmaya çalışmak!

Dünyanın hiçbir ülkesinde 2 forvet arkası Sneijder ile birlikte bir takım kurgusu olmaz!
Dün akşam Burak Yılmaz ilk dakikalardaki pozisyonu kaçırmasa belki daha önce 1-0 öne geçip kalecileri de muhtemelen atılıp her şeyi görmezden gelip yolumuza devam edecektik ama arızaları görmeden !!

Galatasaray geçen sezon iç sahada kaybettiği Gençlerbirliği maçı (0-1) sezonun en iyi performanslarından birisini koymuş,ilk yarının 5-0 bitmesi içten bile değilken devre arasında FT’in takıma mudahele etmesi ile yeniden 442’e dönüş yapılmış tek pozisyon bulamadan maçı yenilgi ile kapatmıştır.
Lucescuda olan SABIR mekanizması maalesef Fatih Terimde yoktur!

Sneijderin gelişine sevinmeyen hiçbir GS’lı herhalde yoktur!
Beklediğimiz hocanın Sneijdere göre bir takım kuracağı yönünde idi aradan bir yıl geçti hazırlık kampı bitti, lig başladı derken henüz karar verilemeyen 4231 mi oynanacağı,442-4141,4312’mi oynanacağı sorusudur.
Galatasarayın bu bağlamda oturmuş bir sistemi yoktur ve hala aramaya devam etmektedir.Dediğim gibi takımdan Sneijder-Drogba-Melo-Muslerayı çıkart 2010-11 sezonu takımdan belki +10 puan fazla puan alacak bir kadro mühendisliği mevcuttur.

Galatasaray takımında oynayabilecek 1 adet bile efektif kanat maalesef yoktur .Olanlarıda Fatih Terim ne hikmetse oynatmamaktadır.
Eldeki kadroya göre Kazım kazım direk oynaması gereken sağ açıktır. (Elde başka adam yoktur!)
Amrabat malına bile bu kadar sabır gösteren FT maalesef aynı sabırı Kazım için göstermemektedir.(Bonservisine 8,5 mil € verilmediği içinmi?Bursaspor dedikoduları var,umarım vermeyiz)

Ortasahada Selçuk-Melo’dan birisine bir şey olsa kenardan girecek olan 1.adam Engin Baytardır.Emre Çolaktaki ısrarın nedenini hala anlamış değilim !!(5 sene Aydın Yılmazın olmasını beklemiş GS taraftarı bir 5 senede Emre için bekler mi bilemiyorum!)

Hamitin yavaşlığı,Burakın vurdumduymazlığı,Hakan Baltanın yetersizliği,EmreÇ’ın bank asyada oynayamayacak performansına sabır,Amrabatın IQ’sunun 0’ın altında seyretmesi Hazırlık kampının en iyilerinden Engin Baytar ve Ceyhunun hiç kullanılmaması eklenince ortaya maalesef bu tablo çıkmaktadır.

Fatih Terim düşmanı olmadığım gibi Fatih Terimsporluyum ama gerçekler maalesef acıdır!
GS sistem takımı olma yolundan kaos futbolu oynama dönemine girmiştir.Selçuk-Melo ortalayacak Burak-Drogba gol atacak GS taraftarı sevinecek modeli şike liginde tutsada Avrupada adamı DÖVERLER !!!

Haaa unutmadan henüz transfer mevsimi kapanmadan ad geçen Bruma veya tarızndaki bir oyuncu şartoğlu şart olmuştur.
Arda Turanı hiç istemesemde,sevmesemde eğer cidden Burak-Riera takası gibi bir durum sözkonusu ise hiç durmasın alsınlar derim,eğrisi doğrusuna denk gelir kadro mühendisliği adına doğru bulunmuş olur..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder