17 Nisan 2013

Sorular Sorular Sorular…




An itibariyle İstanbul WOW Hotel’de Europol Şike sayıştay’ı yapılmaktadır,tabii ki şike destekçileri siyasilerin korkusu ile herhangi bir Türk Medyasının takip etmesine izin vermemektedir !! 
Komik bile değil ….
Ergen tabiriyle yıl olmuş 2013 hala Basın sansürlemesi son hızla devam etmektedir..

Dün akşam Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe-Sivas spor maçının hakemi Cüneyt Çakır’ı, bir gün önce Bursa – Galatasaray maçında, Fırat Aydınusu hepiniz izlemişsinizdir.
Cüneyt Çakır tüm kıyaklarına rağmen Fenerbahçe’nin yenilmesini engelleyememiştir.

Fırat Aydınus’da, ilk 15 dakikada yüzdeyüz gol olan ve birde kırmızı kart-penaltı olacak pozisyonda Galatasaray’ın haklarını gasp etmiştir…    

Fırat Aydınus, Elmanderin 2 pozisyondaki hareketlerini Avrupa’da yönettiği maçlardaki kararları gibi doğru kararlar verse zaten Galatasaray 15. dk itibariyle 0-2 öne geçecek. Ne Fatih Terim konuşulacak ne de Galatasaray’ın iyi/kötü oynadığı konuşulacak ki 2-0 ‘dan sonra F.T. asıl oynatmak istediği sistemi Schalke maçı denemek için zaman bulacaktı..
Ama burası Türkiye di mi ?
Senin vizyonel düşünmeni değil ,local düşünmeni isterler/sağlarlar !

Bunun sonucunda Fatih Terim ismi kamuoyunda tartışılmaya, yerine kim geleceği konuşulmaya başlamıştır.

Bu kadar ucuzmudur yıllarını ,kariyerini ortaya koymuş insanları karalamak, ekmekleriyle oynamak ?
İşin çivisi çıkmaya başlamış deyimi tamamen bitmiş ..SÖZ BİTMİŞ ,EYLEM ZAMANI gelmiştir.
Ama kim ?
Nasıl ?
Ne şekilde ?
Özellikle şike destekçisi siyaset varken 

Digiturk ,Reyting ve dekoder satma uğruna şampiyonluk mücadelesinin son haftalara kadar devam etmesi için, TFF-MHK-KLUPLER BİRLİĞİ  üzerinden elinden gelen baskıyı ve kamuoyunu yapmaktadır .Bknz geçen seneki Süper Kupa organizasyonu!

TFF kurulları neden niçin hangi maksatlı geldiği malumunuz ! Şike davasında adı geçenleri sonuna kadar korumak kollamak yarışmanın içinde tutabilmek adına kendi adlarına yükümlendirilen misyonu yerine getirmektedirler.

MHK – PDFK ve TAHKİM’de ne kadar bağımsız gibi gözükseler de TFF nin misyonu doğrultusunda hizmetlerine devam etmektedirler .

Fırat Aydınus hakemlikten ekmek yiyen birisi o işi yapmazsa sanırım evine ekmek götüremez,belki de başka bir işi vardır(?)ama insanoğlu ego’lu dur!Bu ego Cüneyt Çakırın arkasında kalmanın verdiği eziklikten başka bir şey değildir.
Avrupa da maç alabilmesi için Türkiye liginde kendisinin FIFA hakemi seçilmesi gerekmekte ve maç yönetmesi gerekmektedir.

Dolayısıyla kendisine biçilen görevi en güzel şekilde yerine getirmiştir.

Fark ettiniz mi?

Hepsi birbirine bağlı zincirler…..
TFF-MHK-PDFK-TAHKİM-CL katılımı-Hakemlik hepsi ama hepsi için local bazda başarılara sahip olmalısın .

Galatasaraylı taraftarlar arasında şu an anket yapsan ; 
Schalkeyi geçmek mi?
Şampiyonluk mu ?
Kanımca  %80 üzeri şampiyonluk cevabı gelecektir.
Kendilerince haklıdırlar,yapılan büyük yatırımlar,transferler,GSSTORE vs vs için an itibariyle şampiyonluk daha önemliymiş gibi gözükmektedir.

Demem O ki Avrupa basketbol liginde olduğu gibi kendi organizasyonunu kurup her ülkeden bazı kriterleri yerine getirenlerin kendi local liginde durumu ne olursa olsun direk CL oynamasın da ne gibi bir sakınca var ?

Kendi kurulları-hakemleri-kanunları-ligi-yayın gelirleri-reklamı olan bir futbol organizasyonuna özellikle büyük Avrupa takımlarının hayır diyeceğini hiç sanmıyorum !
Yıllar önce Galatasarayın da içinde bulunduğu G18’ler zirvesinden sonra Şampiyonlar Ligi ortaya çıkmıştır.

İskandinavlar-Balkanlar kendi aralarında lig kurmak için bazı çalışmalar içinde olduğu gerçektir.

Avrupanın her bölgesinin bu şekilde bir lig oynadığını (Balkanlar-İskandinavlar-İber yarımadası-OrtaAvrupa-Adriyatik-BDT ) vb gibi liglerin oluştuğunu ,

Bunların üstünde oynanacak eski adı Şampiyonlar Ligi yeni adıyla EURO LEUGE ‘vari bir sisteme geçilmesi özellikle tüm dünyayı saran şike-bahis olaylarından sonra sanki elzemmiş gibi durmaktadır ..

Bekli de bu şekilde olmasını istememin nedeni Türkiye’de yaşamam,malum şike olayları mahkeme ve yargı tarafından ortaya çıkartılmasına rağmen gereken kişi ve kurumların cezalarını almamasından olabilir .(Adalet isteği )

Türkiye liginde 6 yabancıyı direk 11’de 2 tanesini yedekte oturtup istediğin kadar yabancı ile de sözleşme yapabiliyorsun da,

Neden hakemleri UEFA tarafından görevlendirilmesini istemeyiz ?
Neden TFF’nin UEFA tarafından yürütülmesini istemeyiz ?
Neden hala STSL’de oynamak veya herhangibir ligde oynayabilmenin kriterlerini koymayız (Koyarız da asla uymayız!)

Neden biliyormusunuz ?
Biz kendimize itiraf etmesek/edemesek de dünyanın organizasyon işinde en kötü milletiyiz .!!


Sorular sorular sorularrr …..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder