17 Eylül 2012

Antalyaspor 0-4 Galatasaray




Antalyaspor maçından sonra yapılan yorumlara bakıyorum ben başka maç izlemişim gibi geldi!

Aydından yıllardır patlama yapmasını bekliyor/umuyoruz ama teyzemin sakalları olsa idi dayım olurdu ile aynı gibi birşey....Eğer Hamitin son dakika sakatlığı ,Yektanın fiziksel durumu daha iyi olsa idi Aydın forma morma göremezdi...Maç esnasında yerini kaybeden,pozisyon almasını bilmediği için Eboue den yediği azarında haddi hesabı yok!

Sol kanatta Amrabat gerçeğini herkes yazdı çizdi zaten asıl beni ilgilendiren kısım Amrabatın iliklerine kadar takımı benimsemesi hayatında yapmadığı kadar solbeke kadar gelip top çıkarması,orta sahaya yardımcı olması,takımın lideri Selçuk'a saygısı, dinlemesi,formayı çıkarmak istemediğindendir..

Bu takımda tartışmasız lider Fatih Terimdir,kenarda duruşu bile takımın vites arttırmasına doğru pozisyon almasına yetmektedir...Bazıların belirttiği gibi illa devre arası ayarı vermesi gerekmememektedir..Bakışı duruşu mimikleri maç anında futbolcuya yeterli ayarı vermektedir.
2.Lideri Selçuk İNAN'dır.Aslanımız o kadar benimsemiş ki ne yapılması gerektiğini aklı beyni ve kadife ayakları ile oyuna hükmü ile yeteri kadar göstermektedir,takımın arızası dediğimiz Melonun bile kendisine saygısı yetmektedir.

M.şabanoglu twitlerinde demiş ki Melo olmadan da GS yoluna devam ederdi minvalinden birseyler yazmıştı,kesinlikle katılmıyorum!Melo bu takımın olmazsa olmazıdır,Takımın direncinin maximuma çıkması temponun ayarlanması inanılmaz saha görüşü ile sağa sola attığı 40-50 m lik paslarla ispat edecek birşeyi yoktur ki FT'de ısrarla kendisini istemiştir.
Defansa yeni gelen Cris konusunda herkes olumlu konuşuyor ama yaptığı extra bir katkı olmadı, Antalyanın yapacak durumu da yoktu. kendisini FT il 11’e koydu ise Manu maçında büyük ihtimalle 11 çıkacaktır,O maçtan sonra fikirler daha da netleşebilir.

Yıllardır Antalyada yaşayan birisi olarak M.Özdilek dönemi kadar çapsız ve vizyonsuz geçen bir dönem daha görmedim ..
Be Adam sen TR'nin en iyi şehirlerinden birisindesin buraya topçu getirmek için öncelikle istanbula indirmek zorunda değilsin! istediğin adamı alabilirsin ama VİZYON ?
Büyüklerin çöplüğünü toplamaktan başk birşey yapmamaktadır ki en iyi topcusu Emrah Bassanı da aldığı dakika 70 idi ..!!?
Maçtan sonra şikecilerin modasına uyarak GS'lı topçuları ahlak yoksunu olarak tanımlaması ne pis bir adam olduğunu göstermeye yetecektir.Adama sormazlar mı sen maçta ne yaptın?Ama düzen böyle kurulmuş di mi?ligde kalsın da ne olursa olsun...
Geçen @cgdschn 'ın Türk futbolu ile alakalı Muhteşem bir tespiti vardı,Rıdvan ve Erman Toroğlu gibiler futbol erkek oyunudur,kemik sesi gelmelidir,çıtkırıldım futbolcu mu olur minyalinden konuşmalarla Futbolcuların fizik kalitesi ile kazmalığı karıştırdılar.
kazmaların önünü sonuna kadar açtılar,hakemi spor yazarı,teknik direktörü tüm kendisini bilmez futbol camiası bu tür(Sedat-Servet-Hürriyet-Barış-MSarp vb)gibi futbolculara destek verdiler yetenekli oyuncular dışlandı oynatanlarda çağdışılık,Türk futbolunu bilmemekle suçlandı...
Değiştirdikleri Türk futbolunun genetikleri ile kazmalardan oluşan bir yapımız ortaya çıktı,Avrupaya gittiğimiz hermaçta şamarı yedik geri döndük.!
O hesap,Mehmet Özdilek gibi çapsızlar nerde 4 büyük eskisi kazma futbolcu varsa Antalya gibi güzelim bir kentin son 3 yıldır omurgasını oluşturmaya çalıştı,Antalya ne oynuyor?Neden ligden son anda düşmekten kurtulamıyor sorusunu bir türlü kendilerine soramayan taraftar kadar yönetim kurulu da suçlu bu konuda !
Geçelim GS maçına maç Antalyanın kazmalarının fiziki baskıları ile başladı eskiden olsa çıtkırıldım MSarp-barış-Ayhan-Servet-GZan 5 lisinde oyunu ilk yarıda Antalya 1-2 yapardı,ama karşılarında dirence dirençle karşılık verip üstüne oyun kuran Melo-Cris-Semih-Selçuk vb lerini görüncesinirlendiler,telaşlandılar ayağa sert darbeler yapmaya başladılar çünkü bekledikleri GS geçen sene törenle mezara gömülmüş bambaşka bir takım vardı karşılarında,kabullenmeleri çok geçmedi ama atı alan Manchester maçını düşünmeye başlamıştı…
Maçın sonlarına doğru Hbalta-Çağdaş değişikliği yapıldı ama şu yaşımda 1 ay sağlam çalışayım en az çağlar kadar oynarım!Bu arada Maçta dikkatimi çekti F.Terimin söylediği bir şeye tepki(!) verdiğini buraya not edeyim ilerde lazım olur!
Yekta çok tuttuğum ve ısrarla oynamasını istediğim oyunculardan birisi idi ama adamın bacaklarına ne oldu ise,eski Antalyasporlu Dejahue vardı,vucutcu gibi aynen ona dönmüş çabukluğunu kaybetmiş sanırım toparlanması zor olacak gibi!Olmadı devre arasında kendisine yol/kiralık verilebilir gibi geldi ,çünkü oynaması lazım şu haliyle bu GS değil !L(
Sağ kanatta Hamiti herkes yerden yere vurdu umarım FT kendisini Manchester maçına saklamıştır,iyi bir Hamite çokkkk ihtiyacımız var ki Aydın ve diğerleri orada maalesef oynayamamaktadırlar!Belki Engin Baytar !?

Hadiii gel Çarşambaaa hadi gelllll Oynatmaya az kaldı MANUM nerde ….:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder