11 Ekim 2011

Şike sürecinde UEFA ve Evrensel Hukuk


Uzun zamandır içimden hiç yazmak gelmediği için yazmıyordum ...

Ortada dönen şike mevzuuları ,bunu kurtarmak,dünyadan saklamak isteyen TFF ve Lig düşürülmesi halinde zarar edeceğini söyleyen yayıncı kuruluş digiturk ve memleketin koca koca adamları ne kadar yüzsüz,şerefsiz,ahlaksızmış meğerse !
İnsanlarda utanma arlanma diye birşey kalmamış,

Bilinen hikayedir, cehennemde kuyuların başında zebaniler beklemektedir ,
Türk kuyusunun başında zebani yoktur,
Nedenini sorarlar zebaniler der ki ;
Türk kuyusu orası zaten bize gerek yok Türkler kendi kendini imha ediyorlar .

Fenerbahçe bulaştığı bu pislikten sonra tüm neferleri ile topyekun taaruza geçti ,adını duymadığımız bu süreçte ün yapmış Lube AYAR'lar,Faik IŞIKlar ,memlekette temiz eller operasyonu yaptığına inanılan ,mazlumun yanında olduğu sanılan Uğur Dündar denen dönekler bile fenerbahçeyi bu pislikten kurtarmak için ait olduğu TV da devletin polisini hedef gösterecek kadar kendinden geçmiş sağa sola saldırmaktadır.

Nedense bunların içine sindiremediği Galatasarayın bu pislikte yeralmaması idi .
Bu kanlarına dokunuyor, Galatasarayı da alaşağı etmek için hergün ortaya pislikler atıldı,atılmaya çalışmak için heryol denendi ,Allah var bulunması için hertürlü devlet kanalı kullanıldı ama sükut-u hayale uğradılar ..

Bu süreçte TFF nin yapması gerekeni UEFA yapmış,fenerbahçeyi CL dışına atmış yerine Eurolig grupları için saatler sayan Trabzonsporu CL'ine almıştır.
Feryat gigan deliren fenerbahçe yönetimi UEFA yı CAS'a şikayet etmiş ,kontrolsüz vaziyette sağa sola taraftarları ile salya sümük saldırılara başlamıştır.

Mevcut şike yasasını değiştirmeye kadar giden klupler birliği kararları ,hükümete yapılan baskılar .....
Daha düne kadar TFF ye saldıran Yıldırım Demirören bile klupler birliği başkanı olduğu yetmediği gibi (Ne gibi bir faydası dokunacaksa!)bazı kluplere baskılarda yapmışlardır .

Yılların İlhan HAVHAV'ı bile birkaç ay önce pkk ile özdeşleştirdiği fenerbahceyi alacağı cezadan kurtarmak için kurumların değil ,şahısların ceza alması gerektiği gibi saçma sapan işler yapmaya kalktılar.Allahtan hükümet nezninde bazı çatlak sesler (Suat KILIÇ)çıksa da başbakan RTE ve yardımcısı Bülent ARINÇ'ın yasa oyuncak değildir açıklamarı ile adaletten umudu kesmemek(!) gerektiği hissedildi.

Daha dün akşam TV larda eski başkanları Ali ŞEN çıkmış an itibariyle fenerbahçenin lobicilik yapması gerektiğini herkese duyurmuştur,tabii ki işin içinde kendisini ön plana çıkarmak iseyen sözler ve eylemler önplana çıkmaktadır ,memleket cahil ordusu tarafından yönetildiği ve donatıldığı için ağzı iki laf yapan Ali Şen gibilerde bunu çok iyi kullanmaktadır.

Ayrıcana yıllar önce Galatasarayın olaylı Neuchetel Xamax maçında TFF de görevli Ali Şenin işi gereği ile isviçreye gidip toplantılara katılması da fenerli medya tarafından fenerbahçeli Ali şen Galatasaraya yardım ediyor mantığında algılanmak istenmiş o şekilde gariban Türk halkına yıllar boyu yutturulmuştur,dönemim Galatasaray yöneticisi ve hukukcusu Türker Aslanın anlatımları ile olayın böyle olmadığı kamoyuna duyurulsa da istenilen etkiyi yapmamıştır bu süreçte GS yönetiminden birisinin çıkıp olayları gerçekleri ile birlikte anlatması ve Ali Şene haddini bildirmesini beklerdik ama .......

Yukardaki evreleri aşağı yukarı herkes biliyor ,Galatasaray olayların başladığı günden beri evrensel hukuğun kullanılmasını savunmuş bunda da sonuna kadar arkasında durmuştur .
Bugünkü gelinen noktada Galatasaray yönetiminin ne kadar doğru yaptığını tüm ülke ve en başta saldıran fenerbahçe yönetimine kadar herkes görmüş ama fanatizm o kadar içlerine işlemiş ki,kurtuluşu ezeli rakibine bok atmakta bulmuşlardır .
Bugün Ekim 11 ,çıkan gazetelere göre 20 gün içersinde iddianame mahkemeye teslim edilecek,asıl gümbürtü ondan sonra başlayacaktır .

Sportif olarak ülke futbolunun içine eden bir fenerbahçeli TFF ,liglerin ertelenmesi ,şike olaylarında mahkeme bile sonuçlansa lig sonunda karar alacağını açıklamış digiturkle beraber elele verip ülke futbolunun içine etmişlerdir.Kadın e çocukları dahi kullanmaktan çekinmemişlerdir .
Fenerbahçenin seyircisiz oynama cezası kadın ve çocukların izlediği maç haline getirilmesi,Bursasporun 5 maçlık cezasının kaldırılması gibi sadece Türkiyede olabilecek olaylara imza atmışlar ,hukugu gukuk yapmışlardır biz ne dersek diyelim tarih bunlardan hesap soracaktır ..





Sonuçta özetlersek ;

1-Şike olayları olanca hızıyla devam etmektedir.
2-UEFA ,Fenerbahçeyi CL dışına atmış yerine Trabzonsporu çağırmıştır.
3-Fenerbahçe taraftarı ve yönetimi ile feryat figan sağa sola saldırılar hızlanmıştır.
4-Fenerbahçe UEFA'yı hakkını yediği mantığı ile Belçikalı avukat Dupont aracılığı ile 45 milyon € luk tazminatla CAS 'a şikayet etmiştir.
5-Klupler birliği TFF ve Digiturk zorlaması ve/veya tehditi ile şiek yasasının yumuşaktırılması ,ligden düşürmelerin kaldırılması için imza toplamaya zorlamıştır,toplanan imzalarla spor bakanı Suat Kılıç'a çıkılmış yukarda ki isteklerde bulunulmuştur.
6-Klupler birliğine Yıldırım Demirören seçilmiştir .
7-Bursaspor ve G.Antep Eurolige önelemelerde veda etmiş ,çok övülen Avrupanın eniyi 5-6. ligi olduğu söylenen ligimizde yine yeniden başbaşa kalmışızdır.
8-Galatasarayın ŞİKE olayları başladığı günden beri ki dik duruşu devam etmiş ,"BU ATEŞ ÜFLEYEREK SÖNMEZ " başlığından yola çıkarak tüm dedikleri ortaya çıkmış UEFA nezdinde alınabilecek 5-8 yıl arasında değişen bir ceza gelebileceğini hep söylemiştir .
9-Türk milli takımı bu akşam Azerbeycan karşısına çıkacak herzaman olduğu gibi kaderimiz yine başkasının elinde Almanyanın Belçikayı yenmesine bağlanmıştır .
10-Futboldan anlamayan hödükler Hiddink'in kafasını yemek için pusuya yatmışlardır .
11-Ersun YANAL'ın TFF deki görevine son verilmiş büyük ihtimalle Oğuz çetin çapsızının önderliğinde gerçekleşen bu olayda eski fenerbahçeli hödükler yerine yerleştirileceklerdir.
12-Galatasaray ortasahası BAM üçlüsünden sonra Selçuk İnan ve Felipe MELO ile 12542 level atlamıştır.
defansındaki Servet ve G.Zan kazmaları da değiştiği anda bambaşka bir takım haline geleceğinin sinyallerini vermiştir.
13-An itibariyle Servet-Zan-Ayhan-Hakan B.-Aykut-Ufuk-Aydın-Serkan K. 'a güvenen Fatih TERİM'in ne düşündüğünü çok merak ediyorum !!Transfer döneminin gelmesini sahraların yağmuru,çiçeklerin baharı nasıl beklemesi gibi beklediğini tahmin ediyorum :)))


Darağacında olsak da son sözümüz TEMİZ FUTBOL olacaktır ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder